Verdt å vite om leiebil i Haugesund

Skal du fly til Haugesund lønner det seg å bestille leiebil som venter på deg når du kommer frem. Du vil oppleve mer av hva den flotte byen har å tilby. Du står friere til å bevege deg slik du vil i de deilige omgivelsene som omkranser vestlandsbyen. For i kjøretid befinner du deg omtrent midt mellom Stavanger og Bergen.

Leiebilfirmaer i Haugesund

Tar du flyet til Haugesund, lander du på Haugesund lufthavn som ligger vakkert til på Karmøy. Herfra tar det omtrent 20 minutter med bil inn til Haugesund sentrum. For de fleste vil det være mest aktuelt å bestille leiebilen for henting på flyplassen. Her ute har du følgende utleiefirmaer å velge mellom:

Flere av selskapene har også utleiebaser i selve Haugesund. Bare vær klar over at du kan måtte ta buss eller taxi for å komme deg til disse. Skal du både lande på, og lette fra flyplassen, er det billigst å hente leiebilen her. Da slipper du å betale enveisavgift for å levere bilen et annet sted enn der du plukker den opp.

Haugesunds-opplevelser

Haugesund har en sentral plass i Norgeshistorien. Kjører du leiebilen et lite stykke nord for sentrum, kommer du til det storslåtte monumentet Haraldshaugen. Monumentet ble avduket i 1872, tusen år etter slaget i Hafrsfjord. Monumentet er plassert på det som trolig er Harald Hårfagres gravplass.

Det er mer å se på. Når du først er på Karmøy bør du oppsøke en av de mange flotte strendene på øya, og Skudeneshavn så klart. For helt sør på Karmøy finner du en av de mest idylliske stedene Vestlandet har å by på. Et besøk her, på en solfylt sommerdag, og du vil alltid ønske deg tilbake.

Haugesund i Sentrum

Haugesund ligger godt plassert for alle som ønsker å gjennomføre en roadtrip på Vestlandet. Et par timer lenger sør ligger Stavanger med all sin herlighet. Du kan kjøre fra Haugesund til Arsvågen og ta fergen over til Mortavika. Herfra tar det omtrent 40 minutter med bil inn til sentrum av Stavanger.

Den andre veien, nordover, fører deg til Bergen. Med én fergekryssing mellom Sandvikvåg og Halhjem er du i Bergen noen få timer etter at du har forlatt Haugesund.

Bompenger og Ferge

Når du kjører leiebil på Haugalandet, for eksempel mellom Haugesund og Etne, må du regne med å møte en og annen bomstasjon. Det kan variere hvordan utleiefirmaene håndterer betaling av bompenger i bilene sine. Det beste er å spørre når du henter bilen hva du må tenke på.

I skrivende stund er det også planer om å innføre Autopass på flere fergestrekninger på Vestlandet. Det er lurt å sjekke med den som leier deg bilen i Haugesund om hvordan du skal betale for den på ferger i nærheten.

Leie av bil i Haugesund

Enten reisen din til Haugesund skyldes jobb eller fornøyelser er du mye friere med en leiebil. Du kan sammenligne priser på leiebil i Haugesund i vårt leiebilsøk. Du kan bruke den samme tjenesten til å bestille bilen også, uansett hvilket selskap du ønsker å leie av.