Ikke betal for mye for din leiebil

Å leie bil er en god løsning hvis du trenger bil i ferien eller for en begrenset periode. Det er mange aktører som tilbyr gode tilbud. Det kan være litt vanskelig å sammenligne vilkår og priser, men hvis du tar deg tid og sjekker nøye kan du få en bra avtale. Slik behøver det ikke bli for kostbart. Kjørelengde, forsikringsordninger og rabattordninger er ting du bør undersøke før du inngår en leieavtale. Her er det store variasjoner mellom de ulike selskapene som tilbyr bilutleie. Lær mer i denne artikkelen!

  • Undersøk vilkår og priser med flere aktører
  • Se an vilkår for kjørelengde og forsikring

Leie i helgene kan være rimeligere

Ønsker du en billig pris for å leie bil, kan det være lurt å leie i helgene. Dette kan også gjelde i feriene. Grunnen til dette er at leiebil veldig ofte brukes av firmaer som trenger bil i forretningsøyemed. Dette markedet er ikke så prissensitivt som privatmarkedet. Det er også lurt å leie bil i god tid. Det blir som regel dyrere jo nærmere du kommer tidspunktet du trenger bilen. Å satse på å leie bil når du kommer fram er som regel en dyrere løsning.

Skal du holde prisen nede, er det lurt å leie på nett. Det finnes en rekke nettsider som kan sammenligne priser fra flere selskaper. Dette gjør at du kan se hvor du får den beste avtalen. Det er også lurt å undersøke litt forskjellige type biler. Prisene kan nemlig variere veldig. Du bør også undersøke ulike lengder på leieforholdet. Det kan for eksempel vise seg at en uke er billigere enn fem dager. Det kan være spesielle tilbud hos leiebilselskaper som gjør at lønner seg å undersøke forskjellige muligheter.

  1. Bestill leie tidlig
  2. Sammenlign priser og vilkår fra forskjellige selskap

Undersøk hva som er inkludert i prisen

Å leie bil kan noen ganger være vanskelig når det kommer til vilkår. Det er derfor viktig å undersøke hva som er inkludert i prisen. Normalt inkluderer denne fri kilometer, forsikring og skatt. I følge Nettavisen reisetips er det også viktig å se hva som er reglene med tanke på drivstoff. Spør hvor mye som skal være på tanken når du leverer bilen tilbake. Leiebilselskapene tar seg ofte godt betalt for å fylle opp tanken på din regning. En kritisk gjennomgang av vilkårene er uten tvil en fordel.

  • Undersøk hva som er inkludert i prisen
  • Det kan bli dyrt hvis leieselskapet må fylle drivstoff

Hvis du reiser med fly kan det være praktisk å leie bil på flyplassen du lander på. Det er likevel ofte dyrere enn å leie bil andre steder. Leverandørene har ofte lagt til på prisen da de har egen avgift for å ha sin virksomhet på flyplassen. Det kan derfor være lurt å vurdere å finne annen transport fra flyplassen, og heller leie fra et annet sted. Du kan også spare noen kroner ved å ta med din egen GPS. Det er nemlig ofte er dyrt å leie dette fra utleieselskapet.

Ulike rabattordninger

Det finnes ofte muligheter for rabatt hvis du skal leie bil. Mange foreninger har egne avtaler med utleieselskaper, som blant annet OBOS og LOFavør. Hvor mye du kan spare på dette varierer. Det er ofte viktig at du fyller ut en rabattkode eller bestiller fra nettsiden til den enkelte foreningen. Hvis dette kreves, vil rabatten kun være gyldig om du følger dette. Det kan også være lurt å undersøke kampanjer og rabattkoder som de forskjellige selskapene har. Slik er du sikker på at du får den beste prisen.

Best mulig pris

En del selskaper har også andre type prisgunstige løsninger. Rent-a-wreck og Leiebil Guiden har studentrabatt, mens du kan oppnå cashpoints hos Norwegian hvis du bestiller gjennom dem. Dette kan være verdt å undersøke før du bestiller. Du kan også bestille via nettsider og agenter som sammenligner priser fra flere selskaper. Dette gir en omfattende oversikt over hva som er tilgjengelig for deg når du skal leie. Flere typer biler og priser gjør at du har mer å velge i. Slik har du også muligheten til å finne en bedre avtale.

  • Bruk agent eller nettsider som undersøker pris hos flere leverandører
  • Du kan få bonuser og rabatter når du leier bil

Det er en kjent sak at kredittkort kan gi fordeler som reiseforsikring. Dette gjelder dersom du betaler deler av eller hele reisen med kredittkortet. Dette kan også gjelde når du skal leie bil. Noen kredittkort dekker egenandelen i dette tilfellet. Noen av disse har også leiebilforsikring. Slik behøver du ikke bruke penger på ekstra forsikringer fra utleier. Noen selskaper dekker en egenandel helt opptil 20 000 kroner. De har også en en del andre forsikringer som er fine å ha når du leier bil.

Bildeling kan være et alternativ

Det har dukket opp flere nye løsninger for billeie de senere årene. Disse konkurrerer mot de tradisjonelle utleieselskapene av bil. Det mest kjente selskapet er Nabobil.no. Disse formidler rett og slett utleie av bil fra private aktører. Løsningen er en del som kalles delingsøkonomi, og har blitt svært populær. Løsningen fungerer godt og kan være en grei mulighet for mange. Noen vil likevel stille spørsmål med sikkerheten rundt ordningen. Det er kanskje ikke like sikkert at bilen er sjekket og i orden, på samme måte som hos et leiebilselskap.

Ofte stilte spørsmål

Hvordan får jeg best mulig pris?

Du bør sjekke pris hos flere leverandører, agenter og nettsider som formidler leie fra flere selskaper. Undersøk også hvilke rabatt- og bonusordninger du har. Dette gjennom medlemskap i foreninger, kredittkort eller andre ordninger. Det er også lurt å bestille i god tid, og ikke leie fra flyplassen.

Er bilen jeg leier forsvarlig forsikret?

Som regel er forsikringer inkludert i prisen, men det er viktig å undersøke hva de dekker, samt hvor høy egenandelen er. Det er mulig å kjøpe ekstraforsikring. Har du kredittkort kan leiebilforsikring være inkludert hvis du betaler leien med dette. Undersøk hva som gjelder for ditt kredittkort.

Hvor langt kan jeg kjøre?

I mange leieforhold er det fri kilometer. Dette betyr at du kan kjøre så langt du vil. Dette er likevel viktig å undersøke. Har du bare inkludert et bestemt antall kilometer i leieforholdet ditt, er det som oftest veldig dyrt for de overskytende kilometerne.